Hozzávalók
- 5 dkg bulgur
- 1 csipet só
- 2 dl forró víz
- 2 dl paradicsom lé (cukrozatlan)
- 1 paradicsom
- 1 dl víz
- 1 nagy csokor petrezselyem
- őrölt bors (ízlés szerint)
A bulgurt egy fedhető edénybe tesszük,megsózzuk,és leöntjük 2 dl forró vízzel. Lefedjük,és hagyjuk 10 percig puhulni. Ugyan ennyi idő alatt nem lesz teljesen puha,csak félig. De nem baj,mert a szósszal még úgyis összefőzzük. A paradicsomlevet,és a maradék vizet összeöntjük,megborsozzuk,és belekockázunk 1 nagy paradicsomot. Mikor felforrt,hozzáöntjük a bulgurt (akár a rajta maradt vízzel együtt), beleaprítjuk a petrezselymet. Addig főzzük, míg teljesen össze nem fő a paradicsom piros leve a bulgurral. Kicsit kásás is lehet,annál finomabb lesz. Nagyon egyszerű,kissé savanykás ízt kapunk majd. Persze bármivel fűszerezhetitek,amit éppen megkívántok :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése