Hozzávalók
- 0,5 kg gomba (jó nagy fejűek)
- 0,5 kg csirke máj
- só/bors
- majoranna
- vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál Tk zsemlemorzsa vagy zabkorpa
- 25 dkg bacon szalonna
- 15 dkg gouda sajt
A gombafejeket megtisztítjuk,és kivágjuk a szárukat. A fejeket enyhén sós vízben leforrázzuk,és egy tálcára tesszük. Közben a hagymát pürésre turmixoljuk,és egy kevés kókuszzsíron megpirítjuk. Sózzuk,borsozzuk. Közben a megmosott és megtisztított májakat,és gombaszárakat aprócska kockákra szeleteljük,és a hagyma nyakába zuttyintjuk. Meghintjük majorannával is,és a máj puhulásáig sütjük. Ha kész,levesszük a tűzről,és belekeverjük a tojást,és a zabkorpát/TK zsemlemorzsát. Elővesszük a félre tett gombafejeket,és beletöltjük ezt az isteni finom májas tölteléket. Minden darabot beletekerünk egy szelet bacon szalonnába,és 200 fokos sütőben 20 perc alatt lefedve a gomba teljes puhulásáig sütjük. Ha letelt az idő,kivesszük a sütőből, megszórjuk gazdagon sajttal,és visszadugjuk a sajt barnulásáig.
Komolyan mondom,amíg megírtam ezt a bejegyzést is össze futott a nyál a számban :)
Sajnos a megsült finomságról már nem készült kép,mert a kis mohók mind felfalták :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése