Hozzávalók
- 20 dkg Diabestar Premium sütőliszt
- 10 dkg kukorica liszt
- 15 dkg Free from laktózmentes túró
- 2 dl Free from laktózmentes tej
- 1 csomag száraz élesztő
- 1 tojás
- 5 dkg Liga margarin
- só/bors
- 10 dkg Milfina Gouda sajt (laktózmentes) reszelve
A tejet picit felmelegítjük,és egy csipet nyírfacukorral felfuttatjuk vele az élesztőt. Míg szép hólyagos nem lesz,a többi alapanyagot csak egy nagy tálba szórjuk,és picit összedolgozzuk. Éppen elég annyira,hogy a túró és a margarin is elolvadjon a kezed között. Ezután hozzáöntjük a tejes élesztőt,és tiszta kézzel alaposan átdolgozzuk. Általában a kelt tésztákat kenyér dagasztó mozdulatokkal gyorsan, lentről felfelé szoktam gyúrni. Mikor már szép gombócka lesz belőle,pici liszttel megszórjuk,és letakarva minimum 30 percig kelesztjük. Amint lejárt a pihentetés ideje egy jól belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,és pogácsa szaggatóval,vagy egy kisebb pohár szájával kiszaggatjuk. Közben egy vastagfalú edénybe kókuszzsírt melegítünk,és mint a fánkot szépen barnulásig sütjük. Sütés után szuper lesz,ahogy a sajt még olvad benne, a külseje ropog,és a túrótól olyan,mintha egy kis felhőbe harapnál. :) Kizárólag meleg érdemes fogyasztani,mert úgy a legjobb :)
Bőséges adag lesz,de érdemes vele mindenkit megkínálni aki hozzánk érkezik :) Sajttal,zöldségekkel, tejföllel, vagy egy kis fokhagymás oliva olajjal fogyasztva a legszuperebb!
2 fánk után pont annyira laktam jól,hogy uzsonnáig kitartott :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése