Rozmaringos nyúl
- 0,5kg nyúl "eleje" (ahogy a dobozon feltüntették)
- 1 evőkanál kukorica olaj
- só/bors
- rozmaring
A husikat megmosom, és jó alaposan lecsepegtetem,vagy szárazra törlöm. A vastagabb húsrétegeket a csont mellett kissé beirdalom,és sózom borsozom. Az olajat összekeverem a rozmaringgal. Érdemes jó bőven fűszerezni,hogy igazán finom legyen. Alaposan bedörzsölöm,és egy teflon serpenyőben 1 teáskanál kókuszzsíron megsütöm. Közepes lángon, lefedve körülbelül 15-20 perc alatt. Érdemes forgatni,hogy ne égjen,hanem csak puhuljon,majd piruljon. Soha nem ettem még nyúl húst,de pozitív meglepetés volt. Kevésbé erős ízű,mint a sertés hús,azonban kissé "keményebb", mint a csirke husi.
Zöldséges kuszkusz
- 10 dkg kuszkusz
- paprika
- paradicsom
- kígyóuborka
- kínai kel
- só,bors
- petrezselyem
- 1,5 dl Meggle laktózmentes főzőtejszín
- 10 dkg Holland Gouda sajt (Aldiban kapható)
A zöldségeket apró darabokra szeletelem. Mivel nekem tegnapról maradt,így sajnos pontos arányokat nem tudok belőlük írni,de szerintem mindenki a maga ízlése szerint keverve is szuper egyveleget tud alkotni. :) Egy kevés kókuszzsíron összepirítjuk őket. Nem kell,hogy teljesen összeessenek,és elveszítsék ropogósságukat. Ha picit ress,még finomabb. Ez idő alatt a kuszkuszt nyakon öntjük 1,5 dl forró vízzel,és 10 perc alatt puhára "pároljuk". Ha már félig megpuhultak a zöldségek, akkor rátesszük a tejszín,és a fűszerek egyvelegét. Jól összeforraljuk,és beleforgatjuk a kuszkuszt. A tetejét meghintjük a reszelt sajttal,és a teljes olvadásig takarék lángon főzzük. Forrón tálaljuk,hogy a zöldségek ressége még jobban kihangsúlyozza a sajt lágy nyúlósságát! :)
Egy próbát megér :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése