Hozzávalók
- 2 dl Mizo laktózmentes tej
- 1 púpozott evőkanál Cica kakaó (laktóz,és cukormentes)
- 1 evőkanál Dr. Oetker csoki puding
- 0,5 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 1 csepp rum
- 7 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 nektarin
Egy forralóba teszem a tejet,és a nyírfacukrot. Addig melegítem,míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Beleteszem a kakaóport, és a pudingport. Habverővel szinte teljes sűrűsödésig keverem,és belecsepegtetem a rumot,és hozzáteszem az apróra őrölt zabpelyhet,és a kókuszreszeléket. Addig keverem,míg minden alapanyag össze nem áll. Hagyom kézmelegre hűlni,és belekockázom a nektarint. Egy teáskanál segítségével apró kis gombócokat formázunk,és egy kevés kókuszreszelékbe forgatjuk. A gombócokat egy hosszantartó fóliával bélelt tálba tesszük,és a tiszta ujjunkkal keksz formára nyomkodjuk. Ugyan nem lesz olyan roppanós,mintha sütőben készítetted, vagy szárítottad volna. De szerintem nagyon finom. Ideális tízórai,és uzsonna is lehet. :)
Picit csúnyácskák szegények,de nagyon finomak :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése