Hazaérve, már tudtam is hogy egy nagyon egyszerű spenót krémet készítek ami bármihez jó. Most egy szuper egészséges és vasban gazdag melegszendvicset készítettem belőle.
Spenót krém
- 0,5 kg spenót levél
- 5 dkg Vénusz margarin (laktózmentes)
- 2 duci gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1 dl Milfina laktózmentes tej
A spenótot jó alaposan megmossuk,és lecsipegetjük a szárairól. Száraz konyharuhára tesszük,és picit hagyjuk leszikkadni. A margarint egy teflonserpenyőben közepes lángon felhevítjük,és a leszáradt leveleket beletesszük. Jó alaposan beleforgatjuk,hogy minden levél aranylóan fényes legyen a margarintól. Sózom,borsozom és rázúzom a fokhagymát. Teljes puhulásig párolom.
Ha már teljesen összeestek a levelek, egy turmix pohárba teszem,és botmixer segítségével pürésítem. Lassan hozzácsorgatom a tejet,és ismét leturmixolom. :) Gyorsan kóstolok még egyet,hogy biztosan finom legyen.
Most melegszendvics készült belőle,aminek a tetejére 1 tojásból készült rántotta,és reszelt Holland gouda sajt került.
Nah,ez az a recept amit bármihez felhasználhattok. Húsokhoz, szendvicsekhez, mártogatósokhoz,de mindennek csak a fantáziátok szabhat határt!
Jó kísérletezgetést :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése