Az elkészítése gyors,és roppant egyszerű. Vágjunk is bele.
Hozzávalók
- 2 óriási újburgonya
- 2 evőkanál Milfina laktózmentes natúr joghurt
- 2 evőkanál Milfina laktózmentes tejföl
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál aprított kapor
- pici bors
- egy két csepp lenmagolaj
- 10 dkg reszelt gouda sajt
A krumplikat meghámozzuk,és jó alaposan megmossuk. Ketté vágjuk keresztbe, hogy legyen egy kis talpa,amin szépen megáll.Beirdaljuk szép vékonyan,és egy alufólia kosárkába ültetjük. Sózzuk,picit borsozzuk és meglocsoljuk egy-két csepp lenmagolajjal. Bezárjuk a kosarak tetejét,és 200 fokos sütőbe tesszük,és 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben egy kisebb tálba kikeverjük a tejfölt,a joghurtot, a kaprot, sót/borsot és a reszelt sajtot. Kiemeljük a krumplit,és kicsomagoljuk az alufóliából. Áttesszük egy tűzálló tálba,amit kivajazunk picit. A krumpli szépen szétnyílik majd,és a rések közé egy pici kanállal beletesszük a szószt.
Visszadugjuk a sütőbe,és 10 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütjük! Ahogy a képen is látjátok,olyan puhára sikerült sütnöm a krumplikat,hogy a szélei leborultak. De semmi gond! Vízbe áztatott fogpiszkálóval/saslik pálcával megtűzzük,és mehet is a sütőbe. Ha tálalás előtt kihúzod belőlük,senki nem jön rá erre az apró kis trükkre. :)
Húsimádóknak köretként, vegáknak főételként, ínyenceknek pedig csak úgy! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése