Akkor vágjunk is bele!
Hozzávalók
- 1 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 bögre Szoó Judit kilófaló liszt
- 1 bögre Őrségi dió liszt
- 1 teáskanál porélesztő
- 2 teáskanál só
- 2 bögre víz
Tulajdonképpen ez a világ legegyszerűbb kenyér receptje,amit 10 perc alatt elkészíthetsz, csak a kelesztési időt kell türelmesen kivárni. Én vagy este szoktam elkészíteni,hogy reggel lehessen sütni,vagy fordítva. A lényeg a bögrében rejlik! :) Tudom,ez elég mókásan hangzik. Egy neked szimpatikus bögrét emelj le a polcról,és aztán mindent azzal mérj ki. A száraz anyagokat méricskéld egy nagy tálba, majd öntsd a tetejére a vizet. Egy lapos fakanállal, vagy valamilyen cukrász spatulával jó alaposan forgasd össze,és takard le egy tiszta konyharuhával. Innentől kezdve,már nincs is más dolgod csak várni. Körülbelül 10-12 órát érdemes a kelesztéssel várni. Néha persze alá kukucskálhatsz a ruhának,hogy megbizonyosodj ügyesen dolgoztál :) Természetesen nem szoktam percre pontosan kimérni az időt... Ha reggel ledagasztom a tésztát,akkor én már este 6-7 óra fele sütöm is. Úgyis látni fogod,ha szép lukacsos, élénken kenyér illatú lesz a tészta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0XC9CIyVI4y9uki-DLpEdejH6d3a4Q3EfMdw2mmwOPB61zFYAleWCPTpwnmM0yu9p7YCFmpZQlZxWmzvUc71PWFyyFEAYij7kEL0kE5T89zoWLH8ZCTT_Wo4O5g2lX4lDRnx-xOa1yDI/s1600/10719357_10202745976030488_1668378263_n.jpg)
A tészta teteje gyönyörűen be fog repedni,és roppant puha lesz. Amint megsült, egy rácsra tesszük,és megvárjuk míg kihűl. Persze csak ha elég türelmesek vagytok,és nem töritek le azonnal azt a fantasztikusan finom ropogós gyürkéjét. :)
Konyharuhával letakarva teljesen kihűtjük,majd zacskóba téve több napig is penészedés nélkül eltartható! Persze,csak ha nem falja fel a család ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése