2014. december 16., kedd

Sült kenyér "puding"

Annyira egyszerű,hogy szinte már recept sem kellene. Természetesen azért megírom,én hogy készítettem! :)
Ritkán marad kenyérféle nálunk,mert mindig csak annyit veszünk,amennyire szükségünk van. Azonban most maradt 1,5 szikkadt zsemle, amit már szendvicsként nem szívesen ettünk volna meg. Az ételt nem dobunk ki aranyszabályunk alapján született meg ez a recept. Roppant egyszerű, 1000 féle képpen elkészíthető. Az ötletet a tipikusan száraz kifliből készülő mákos guba adta.

Fogjunk hozzá!


Hozzávalók
  • 1,5 db zsemle (teljeskiörlésű Ch csökkentett)
  • 2 dl kókusztej
  • 1,5 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál házi cseresznye lekvár (természetesen cukor nélkül)

A zsemlét felkockázom,és félreteszem egy kisebb tálba. Egy kis méretű jénai edényt kikenek kókuszzsírral,majd egy forraló edénybe töltöm a kókusztejet,és a vanília pudingot. Ha nagyon édesszájú vagy,természetesen édesítő szert is tehetsz hozzá,de szerintem a lekvár is elegendő. Nagy lángon forrásig hevítem,de nem hagyom besűrűsödni! Közben a zsemle 1/3-át a jénaiba teszem,és megpötyögtetem 1 evőkanál lekvárral. Kanalazok rá egy kevés vaníliás kókusztejet, majd folytatom a rétegezést. Zsemle, lekvár majd egy kevés tej. Amint elfogytak a rétegek,a maradék tejjel belocsolom,tiszta kézzel jól lenyomkodom,és ráteszem a tetejét. 200 fokos sütőben 15 percig sütöm, majd a fedőt levéve 5 perc alatt a legfelső réteget megpirítom. Isteni finom lesz!

Ha ínyenc vagy,akár mogyoró, akár dió akár mandula forgáccsal is megszórhatod,hogy a teteje még ropogósabb legyen!


Belül krémes, édes és lágy, kívül pedig ropog,és fantasztikusan "karamellás" hatású lesz a lekvártól. Tudjátok, a Chocito is ronda volt,de finom! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése