2014. november 30., vasárnap

Téli rakott káposzta

Ahogy jön a hideg,és egyre jobban masírozunk a télbe,mindig valami évszaknak megfelelő ételt szeretek készíteni. A savanyú káposzta, vagy hordós káposzta a teleink igazi slágere. Nyersen, sütve,főzve...Egyszóval bárhogy! :) Most egy szuper rakott ételt készítettem belőle.

Vágjunk is bele!

Hozzávalók
  • 1 fej lila hagyma
  • 0,5 kg darált hús
  • Himalája só
  • bors
  • majoranna, rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl Cocomas kókuszkrém
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 25 dkg húsos szalonna, vagy sonka 
A hagymát megtisztítjuk,és vékony szálakra vágjuk. 1 evőkanál liba zsíron, vagy kókuszzsíron üvegesre pároljuk. Ráőröljük a borsot,és a sót, majd hozzákeverjük a darált húst. Addig párolom,míg a hús ki nem fehéredik. Ekkor beízesítjük. Rozmaringgal, majorannával,és zúzott fokhagymával. Ráöntjük a kókusz krémet (vagy tejszínt), és gyorsan összerottyantjuk. Már csak a rétegezés maradt hátra.

A káposztát kimossuk,és 3 egyenlő részre osztjuk. Az első résszel kibéleljük a jénai edény alját,megszórjuk a szalonna kockával,és rákanalazzuk a húsos ragu felét. Befedjük még egy réteg szalonnás káposztával,és mehet rá a ragu másik fele. Zárásképpen még egy réteg káposzta,és szalonna. Ha ínyencek vagytok,és persze ehetitek, megszórhatjátok reszelt sajttal. Valami keményebb,semlegesebb ízűt javasolnék. Én most gouda sajttal készítettem,de persze csak a Balázs részére szórtam! Nagyon ízlett neki :)

200 fokos sütőben 20 perc alatt összesütöm. 


Isteni finom lesz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése