2014. november 9., vasárnap

Keleti tészta királyrákkal

Hazaérve egy szuper csajos hétvégéről, megleptem Balit egy nagyon gyors,és különleges vacsival. Mikor még Ausztriában éltünk,sokszor ettünk kínait,és rengeteg tengergyümölcseit. Imádjuk,és ami a legfontosabb szuper egészséges és fehérje dús. Nagyon fontos,hogy ezeket az állatkákat csak frissen érdemes megvenni,ezért olyan nehéz idehaza hozzájutni. :) 

Hozzávalók

  • 2 marék kínai tészta
  • 1/4 póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/4 lila káposzta
  • Himalája só
  • bors
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál Felix ketchup (cukormentes)
  • 1 mokkáskanál xilit
  • pici köménymag,curry,koriander
  • 1 evőkanál kókusz zsír
  • 2 tojás
A tésztát egy kisebb edénybe teszem,és nyakon öntöm 2 deciliter forró vízzel. Lefedem,és hagyom ázni,míg a zöldségek összesülnek.
A kókusz zsírt egy teflon serpenyőbe teszem,és az apróra vágott pórét, sárgarépát,és a lila káposztát is beleteszem. Jó alaposan összeforgatom, sózom/borsozom,és lefedem. Körülbelül 5-10 perc alatt puhára párolódnak a zöldségek. Közben összekeverem a szószt. A balzsamecetet, ketchupot, a köménymagot,curryt koriandert,és a xilitet jó alaposan összekeverem,és rálocsolom a zöldségekre. Az első egy-két másodpercben kissé erős illatok csapnak fel,de amint elforr máris csodás ízeket kapunk. A tésztát leszűröm,és belekeverem ebbe a zöldséges, barnásan aranylókeverékbe. Amint a tésztát is megkapta a serpenyő,ráütöm a két tojást,és összesütöm! Ezt legközelebb lehet,hogy elhagyom,mert így kevésbé lesz guszta a tészta,mintha a rántottát külön elkészítem és hozzákeverem. :)

Fokhagymás királyrák
  • 25 dkg királyrák
  • Himalája só
  • őrölt bors
  • 3 duci gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál kókuszzsír

A rákokat jó alaposan megmosom, és rajta hagyom a páncélját! Közben egy tömör vas serpenyőt, vagy hőtartós serpenyőt jó forróra hevítek. Belekanalazom a zsírt,és addig lecsepegtetem a rákocskákat. Beleteszem ezeket a csodás rózsaszín falatokat,és ráőrlöm a sót,és a borsot. Megtisztítom a fokhagymát,és rázúzom. Jó erős lángon állandó forgatás/rázogatás mellett kifehéredésig sütöm. Még forrón a tészta mellé, vagy a tetejére téve kínálom.

TIPP! Ha hasonló pucolandó falatkákat szolgáltok fel a családnak/vendégeknek, érdemes egy kevés citromos vizet készíteni az asztalra,hogy mindenki megtisztíthassa a kezét. Felnőtteknek biztosan jól fog esni ez a gesztus, a gyerekek pedig nagyon élvezni fogják! :)

 

Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése