2014. november 23., vasárnap

Almás álom

Vasárnap van... Ilyenkor mindenki vágyik valami finom desszertre ebéd után. Ugyan nem hagyományosan vasárnapi az ebéd sem.De hát sebaj,ki határozza meg,mit ehetünk vasárnap :)

Jöjjön a recept,ami nagyon egyszerű,hihetetlen ízletes,és egy gramm lisztet sem tartalmaz.

Hozzávalók

  • 6 db zöld alma
  • 2 teáskanál xilit
  • 1cm gyömbér
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl kókusztej
  • (fahéj)
  • 1 marék hámozott,felezett dió
Minden almát alaposan megmosunk,és megszabadítjuk a csutkájától,és a hájától. Kettőt vékony cikkekre vágunk,és félre tesszük. A maradék négy almát felkockázzuk,és meghintjük a xilittel,a pudingporral,és a reszelt gyömbérrel. Ízlés szerint mehet hozzá egy csipet fahéj,de azt ma kihagytam. Leturmixoljuk,és jó alaposan összekeverjük a kókusztejjel.Egy kisebb jénai edény alját kirakjuk a cikkezett almák felével, és ráöntjük az almás pudingos masszát. A diókat a krémbe nyomkodjuk,hogy ha összesül, a vendégek meglepetésként haraphassanak rá ezekre a fantasztikusa ízes ropogós falatokra. A maradék almával befedjük. A sütőt 200 fokra melegítjük,és 20 perc alatt összesütjük az almás rétegeket.

Az utolsó 5 percben, érdemes levenni a jénai tetejét,hogy megpirulhassanak az almák. Ínyencek tálaláskor egy kevés tejszínhabbal, vagy morzsolt dióval díszíthetik. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése