2014. november 5., szerda

Kókuszgolyó

Már régebben olvashattatok egy kókusz golyó receptet a blogon. Az még csak laktóz mentes változatban készült, keksz nélkül. Most,hogy megint új alapanyagokat használok, elkészítettem ismét. Ebbe azonban mindenképpen szükséges a keksz,mert sem a kókuszzsír,sem a kókusz krém nem olyan zsíros mint a margarin,vagy a tej. Így az első próbálkozás sajnos füstbe ment,mert csak egy kis nyúlós massza lett belőle. Így most ez egy kekszes változat. Ízlelgessétek szeretettel! :)

Hozzávalók

  • 2 evőkanál Cocomas kókusz krém
  • 1 dl langyos víz
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál Arany hajó kakaó por
  • 2 evőkanál kókusz zsír
  • 10 dkg keksz (ez bármilyen lehet)
  • 5 dkg kókusz reszelék+ 5 dkg a külsejére
  • 1 evőkanál Jamaicai rum
A kókuszkrémet feloldom 1 deci langyos vízzel, (ezt helyettesíthetitek 1 deciliter tejjel) majd egy gyorsforralóba, vagy lábosba öntöm. Hozzákanalazom a xilitet,és habverővel lassan kevergetve megvárom míg elolvad. Belekanalazom a kakaóport,és a kókuszzsírt,és megvárom hogy egy csodásan fényes folyadékká olvadjanak.Közben a kekszet darálóval apróra daráljuk. Nekem sajnos elromlott ez a gépem,így egy tálba tettem,és a nyújtófa végével apróra törtem. Ha már szépen összeolvadtak az alapanyagok,beleteszem a kekszet,és 5 deka kókuszreszeléket. Gyors mozdulatokkal összekeverem,és beleteszem a rumot vagy rum aromát. Picit hagyjuk hűlni,és szép gombócokat formálva belehempergetjük egy kevés kókusz reszelékbe.




Tálalás előtt érdemes picit a hűtőbe tenni,mert még így is lágyabb,mint rendes margarinos társai. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése