2014. november 1., szombat

Puding a sütőből

Már pár napja gondolkozom azon,hogy valami finom pudingot kellene készíteni. A boltban a kezembe vettem a Nők Lapja Konyha kiadását, és egy szuper ötletre bukkantam. Nem is tudom miért nem jutott nekem eszembe :) 

Hozzávalók
  • 2 dl Milfina laktózmentes tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál xilit
  • 3 angelo szilva
A tejfölt egy tálba öntöm, majd beleütöm egyenként a tojásokat. Hozzámérem az édesítőt,és egy habverő segítségével alaposan összekeverem. A szilvákat (vagy bármilyen más gyümölcsöt) megmossuk,és apró kis kockákra szeleteljük. A sütőt 180 fokon előmelegítjük,és már csak össze kell keverni a puding hozzávalóit. Ez a mennyiség 4 kerámia szuflés tálka megtöltésére elegendő. A tálkákat egy kisebb tepsibe teszem, és beleöntöm a tejfölös keveréket. Megszórom a kockázott gyümölccsel, és már mehet is a sütőbe.


Körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Mikor elkészül,és lekapcsoljuk a sütőt,érdemes a sütőben kihűteni ezt a finom pudingot. Ugyanis hatalmasra felpuffad,és sütővel együtt kihűlve kevésbé fog összerogyni,és sokkal gusztusosabb is marad. :)


Tálaláskor egy kevés hidegre dermesztett habtejszínnel kínálhatjuk! De mindemellett akár tízórainak, és uzsonnának is remek választás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése