2014. november 29., szombat

"Krumplis" tészta

Nagyon hagyományos étel,egy picit másképp. Természetesen a krumpli  nem krumpli! :) Jöhet a recept?

Hozzávalók (2 személyre)
  • 30 dkg zeller gumó
  • 2 marék durum tészta
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • fél evőkanál liba zsír
  • Himalája só
  • őrölt bors
  • piros fűszerpaprika
A világ legegyszerűbb tészta étele. Imádom! :) Kiskoromban nagyon sokszor készítette anyukám is,és a nagyi is. Íme egy kicsit egészségesebb változata.

A zellert megpucolom,és apró kockákra vágva enyhén sós vízben megfőzöm. Közben kifőzöm a tésztát egy másik lábosban. Körülbelül egy időben készülnek majd el. Mindemellett egy harmadik lángra teszek egy mélyebb serpenyőt, és felhevítem benne a libazsírt. Közben megtisztítom,és felaprítom a hagymát,és üvegesre párolom Himalája sóval,és frissen őrölt borssal. Ha elkészült,megszórom pici fűszerpaprikával,és már csak az összekeverés marad hátra. 
Leszűröm a tésztát, a zeller kockát,és jó alaposan összekeverem,és a nyakába zúdítom a hagymás zsírt. Alulról felfelé jó alaposan összekeverem,és már tálalhatom is.





Tálaláskor egy kevés fehér borsot törhetünk a  tetejére,és savanyúsággal vagy tejföllel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése