A langallót már korábban megkívántunk,minthogy kiderült volna mi lesz az új kihívás. Így ezért esett a választás erre az ételre. Sőt, még a barátaink is átjöttek,és egy finom forralt bor társaságában el is fogyasztottuk. Természetesen a vendégek teljesen normális langallót kaptak, Ch csökkentett tésztával. :)
Kókuszkrémes langalló
- 15 dkg Diabestar Premium Quality sütőliszt
- 1 teáskanál Himalája só
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 0,5 csomag porélesztő
- 1 dl langyos víz
A lisztet egy tálba mértem, és hozzászórtam az élesztőt, és a sót. Belekanalaztam a kókuszzsírt,és a két tenyerem között elmorzsolom a lisztes egyveleggel. Nagyon hasznos,hiszen sokkal zsírosabb érzést nyújt,mint a növényi margarin,és így az élesztő is átmelegszik a kezünktől. Hozzálöttyintem a vizet,és jó alaposan összedolgozom. Érdemes még ezt a víz mennyiséget is két adagban hozzá tenni,nehogy szétessen a tészta. A kókuszzsír is csalós,és persze az evőkanalak sem egyforma méretűek. :) Amint összedolgoztam, körülbelül 20 percig meleg helyen kelni hagyom.
FONTOS! Vagy a bekapcsolt sütő tetején kelesszük a tésztát, vagy nagyon meleg helyen. Tej hiányában az élesztő egy kis plusz segítségre szorul majd a teljes "felfutáshoz".
Míg a tészta kel, előkészítem a feltétet.
Hozzávalók
- 2 evőkanál Cocomas kókusz krém
- 1 gerezd fokhagyma
- só,bors
- sült szalonna kocka
- lilahagyma
- sonka csík
A kókuszkrémhez érdemes hozzákeverni a sót,borsot,és a zúzott fokhagymát. A szalonnát teflon serpenyőben saját zsírjára sütöm, a lila hagymát felkarikázva lesózom,hogy a gyengébb gyomrú vendégek is élvezettel ehessék.
Ha a duplájára kelt a tészta,egy belisztezett deszkán kinyújtom. Ez az adag egy közepesen vastag tészta (ujjnyi) esetén egy fél gáztepsi méretet tölt meg, de ha ultra vékonyra nyújtjuk megtölti a gáztepsit. Én ujjyni vastagra nyújtottam,és fantasztikus volt ebbe a puha,és szinte felhő állagú tésztába harapni. Kizsírozott tepsibe teszem,és egy villával kiluggalom a tésztát. 200 fokos előmelegített sütőbe teszem 5 percre,és picit elősütöm. Amint már látom, hogy megkapta a széleket a sütő,gyorsan "feldíszítem". Lekenem a szalonna kisült zsírjával,de csak csínnyán,nehogy túl zsíros legyen. Rákanalazom a fokhagymás kókuszkrémet, és megszórom a sonkával, szalonnával és a finom lila hagyma karikával. A feltét pirulásáig a sütőbe dugom. :)
Picit elsőre furának,és bonyolultnak hangozhat,de higgyétek el szupeeeer! Nem magam,vagy a recept fényezéseként, de még a Kedvesem is jóízűen megette!
Természetesen alap étkezés során jó vastagon locsoljátok meg fokhagymás tejföllel,majd a feltétek feltétele után szórjátok meg jó sok sajttal. Úgyis hihetetlen finom lesz. A vendégeink is ilyet kaptak,és nem panaszkodtak! :)
Jó főzőcskézést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése