2014. november 20., csütörtök

Bolognai töltött gomba

Mint majdnem minden,ez is maradékból újrahasznosított étel volt a héten. Maradt egy kevés bolognai szósz,ami már nem esett jól tésztával. Így arra gondoltam,kár volna kidobni,csak picit variáljuk egy könnyebb fogássá. Pofon egyszerű,pláne ha már a szószod is kész van. :)

Lássunk hozzá!

Bolognai szósz


Egy korábbi recept alapján készítettem el a szószt. Ezt a blogon már régebben olvashattátok bolognai szósz néven. Érdemes kipróbálni,hiszen tésztával is szuper.

Töltött gomba

  • 0,5 kg gomba
  • bolognai szósz
  • 1 nagy paradicsom
A gombákat megmosom,meghámozom,és megszabadítom a törzsétől. Érdemes egz zacskóban a fagyóba dobni,így bármikor beletehetjük levesbe, vagy valamilyen szószba. A gombák közepébe őrülök egy kevés Himalája sót,és szépen egyesével megtöltögetem a szósszal. Közben egy serpenyőt kibélelek sütőpapírral,és belehelyezem a gombákat. 180 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt megpárolódik a gomba. Ekkor kiveszem, és a tetejére egy karika paradicsomot helyezek. Természetesen, aki ehet sajtot jó alaposan megszórhatja egy kis reszelt sajttal,vagy egy kevés mozzarellával. Még 5 percig 200 fokon sütöm,és hagyom kíhűlni.


Előételként, tészta feltétjeként, vagy akár főételként is tálalhatjuk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése