2014. november 28., péntek

Gesztenyés hólabda

Szuper maszatolós program gyerekekkel. :) 4 alapanyagból szuper finomságot készítünk, amit aztán becsomagolva bárkinek átadhatunk.

Hozzávalók
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 1-2 evőkanál kókuszkrém
  • 10 dkg magozott cseresznye
  • kókuszreszelék


Sokat kutattam,kapok-e valahol olyan gesztenye masszát, ami nincs ízesítve,hogy a saját ízlésem szerint édesíthessem,és rumozhassam. Sajnos nem találtam ilyet,de ha nektek van tudomásotok valamilyen gesztenye masszáról, ami nincs ízesítve írjátok meg légyszi. Előre is köszönöm! :)

A kókuszkrémet 3-5 percre a mélyhűtőbe tesszük, és félkemény habbá verjük. Belereszeljük a gesztenye masszát, és óvatosan beleforgatjuk a kókuszkrémbe. Így,hogy már a masszában minden benne van,így nincs szükség további ízesítésre.Most jön a móka igazi része. A cseresznyéket egy kis tálba tesszük, mellé odakészítjük a gesztenyés masszát,és egy lapos tányérba öntünk egy kupac kókuszreszeléket. A tenyerünket picit bevizezzük,és beletenyerelünk a kókuszba. Így könnyű lesz a formázás. Egy teáskanál masszát a tenyerembe simítok,a közepébe teszek egy szem gyümit,és szépen összegömbölyítem, és beleforgatom a kókuszba. Muffin,vagy praliné papírba teszem. És aztán minden kezdődik elölről. Tenyér a kókuszba, gesztenye massza,gyümölcs, gömbölyítés és végül a hempergetés.

Szerintem tuti remek móka ez a gyerekeknek is,hogyha engedéllyel maszatolhatnak,és játszhatnak a konyhában. Ebből az adagból 13 gombócot készítettem, de ha csak 1 falatos gombóckákat szeretnél,akár dupla ennyit is készíthetsz.

Fontos,hogy mindenképpen hűtőben tárold,és hogy ajándékozás vagy tálalás előtt ott tartsd,hogy megdermedhessenek annyira,hogy evéskor már ne maszatoljunk össze vele mindent.


Jó szórakozást! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése