Jöjjön a recept,ami nagyon egyszerű,hihetetlen ízletes,és egy gramm lisztet sem tartalmaz.
Hozzávalók
- 6 db zöld alma
- 2 teáskanál xilit
- 1cm gyömbér
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl kókusztej
- (fahéj)
- 1 marék hámozott,felezett dió
Minden almát alaposan megmosunk,és megszabadítjuk a csutkájától,és a hájától. Kettőt vékony cikkekre vágunk,és félre tesszük. A maradék négy almát felkockázzuk,és meghintjük a xilittel,a pudingporral,és a reszelt gyömbérrel. Ízlés szerint mehet hozzá egy csipet fahéj,de azt ma kihagytam. Leturmixoljuk,és jó alaposan összekeverjük a kókusztejjel.Egy kisebb jénai edény alját kirakjuk a cikkezett almák felével, és ráöntjük az almás pudingos masszát. A diókat a krémbe nyomkodjuk,hogy ha összesül, a vendégek meglepetésként haraphassanak rá ezekre a fantasztikusa ízes ropogós falatokra. A maradék almával befedjük. A sütőt 200 fokra melegítjük,és 20 perc alatt összesütjük az almás rétegeket.
Az utolsó 5 percben, érdemes levenni a jénai tetejét,hogy megpirulhassanak az almák. Ínyencek tálaláskor egy kevés tejszínhabbal, vagy morzsolt dióval díszíthetik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése