Hozzávalók
- 1 fej lila hagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 1 kis darab zellergumó
- 2-3 zeller szár
- 1 liter húsleves (a vasárnapi levesből maradt)
- 2 evőkanál Cocomas kókusz krém
- 1 teáskanál tárkony
- 2 gerezd citrom leve
- 8-10 darab májgombóc
A lila hagymát apró kockákra vágjuk,és diónyi kókuszzsíron üvegesre pároljuk. Közben a sárgarépát a fehérrépát,és a zellert is megtisztítom. Mivel mi nem szeretjük főzve sem a fehérrépát,sem a zellert,így azokat nagyobb darabokra vágtam,hogy az étel elkészülte után könnyen kivehessem. Szóval, amint a hagyma szép üveges, ráteszem a zöldségeket (répák, zeller és szára) és még pár percig pirítom. Ekkor felöntöm a maradék húslevessel. Persze ezt enélkül is remekül el lehet készíteni. Ilyen esetben felöntjük 1 liter vízzel,és ízesítjük sóval, borssal,és egy kevés petrezselyemmel. Lefedjük,és körülbelül 20 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket. Ekkor hozzátesszük a gombócokat,és addig főzzük,míg a leves tetejére fel nem jönnek.
Most jön az igazi ízesítése az ételnek. Belekerül a nektek tejszínes,nekem pedig kókuszkrémes habarás LISZT NÉLKÜL!
Kivettem a levesből körülbelül 2 deciliter forró levet,és belekevertem 1 teáskanál tárkonyt,és 2 evőkanál kókuszkrémet. Csomómentesre kevertem egy habverővel,és szépen a forró levesbe csorgattam. Lassú tűzőn összeforraltam,és belefacsartam két gerezd citrom levét.
Tálalás előtt kiveszem a felesleges zöldségeket,és apróra vágott zeller levéllel,és nyers zeller szállal tálalom. Fantasztikusan finom, savanykás és a tárkonytól kap egy jellegzetesen karakteres ízt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése