Hozzávalók (2 személyre)
- 30 dkg zeller gumó
- 2 marék durum tészta
- 1 kisebb vöröshagyma
- fél evőkanál liba zsír
- Himalája só
- őrölt bors
- piros fűszerpaprika
A világ legegyszerűbb tészta étele. Imádom! :) Kiskoromban nagyon sokszor készítette anyukám is,és a nagyi is. Íme egy kicsit egészségesebb változata.
A zellert megpucolom,és apró kockákra vágva enyhén sós vízben megfőzöm. Közben kifőzöm a tésztát egy másik lábosban. Körülbelül egy időben készülnek majd el. Mindemellett egy harmadik lángra teszek egy mélyebb serpenyőt, és felhevítem benne a libazsírt. Közben megtisztítom,és felaprítom a hagymát,és üvegesre párolom Himalája sóval,és frissen őrölt borssal. Ha elkészült,megszórom pici fűszerpaprikával,és már csak az összekeverés marad hátra.
Leszűröm a tésztát, a zeller kockát,és jó alaposan összekeverem,és a nyakába zúdítom a hagymás zsírt. Alulról felfelé jó alaposan összekeverem,és már tálalhatom is.
A zellert megpucolom,és apró kockákra vágva enyhén sós vízben megfőzöm. Közben kifőzöm a tésztát egy másik lábosban. Körülbelül egy időben készülnek majd el. Mindemellett egy harmadik lángra teszek egy mélyebb serpenyőt, és felhevítem benne a libazsírt. Közben megtisztítom,és felaprítom a hagymát,és üvegesre párolom Himalája sóval,és frissen őrölt borssal. Ha elkészült,megszórom pici fűszerpaprikával,és már csak az összekeverés marad hátra.
Leszűröm a tésztát, a zeller kockát,és jó alaposan összekeverem,és a nyakába zúdítom a hagymás zsírt. Alulról felfelé jó alaposan összekeverem,és már tálalhatom is.
Tálaláskor egy kevés fehér borsot törhetünk a tetejére,és savanyúsággal vagy tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése