Hozzávalók
- 2 evőkanál Cocomas kókusz krém
- 1 dl langyos víz
- 2 evőkanál xilit
- 2 evőkanál Arany hajó kakaó por
- 2 evőkanál kókusz zsír
- 10 dkg keksz (ez bármilyen lehet)
- 5 dkg kókusz reszelék+ 5 dkg a külsejére
- 1 evőkanál Jamaicai rum
A kókuszkrémet feloldom 1 deci langyos vízzel, (ezt helyettesíthetitek 1 deciliter tejjel) majd egy gyorsforralóba, vagy lábosba öntöm. Hozzákanalazom a xilitet,és habverővel lassan kevergetve megvárom míg elolvad. Belekanalazom a kakaóport,és a kókuszzsírt,és megvárom hogy egy csodásan fényes folyadékká olvadjanak.Közben a kekszet darálóval apróra daráljuk. Nekem sajnos elromlott ez a gépem,így egy tálba tettem,és a nyújtófa végével apróra törtem. Ha már szépen összeolvadtak az alapanyagok,beleteszem a kekszet,és 5 deka kókuszreszeléket. Gyors mozdulatokkal összekeverem,és beleteszem a rumot vagy rum aromát. Picit hagyjuk hűlni,és szép gombócokat formálva belehempergetjük egy kevés kókusz reszelékbe.
Tálalás előtt érdemes picit a hűtőbe tenni,mert még így is lágyabb,mint rendes margarinos társai. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése