Fogjuk hozzá! :)
Hozzávalók
- 25 dkg brokkoli
- 20 dkg kelkáposzta
- 1 db tojás
- 12 szelet bacon szalonna
- őrölt Himalája só
- őrölt bors
A brokkolit,és a kelkáposztát feldaraboltam. Csak olyan hanyagul,éppen hogy! Lábosba tettem,és felengedtem annyi vízzel,hogy éppen ellepje. 15 perc alatt roppanósra pároltam őket,majd leöntöttem róla a vizet. Krumpli nyomóval jó alaposan összetörtem,és újrakóstoltam. Még picit sóztam,és borsoztam. Míg a zöldségek főttek,kibéleltem egy 6 részes muffin sütőt a bacon szalonnával. A technika a következő:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdmHiO1c0dmDUy293a6yhTS3lLxX7XIPE9qUtmWJhA3MEkbhRtmKFLUOZMm8S3tRC-genqQCHVAgCcBu3jxGmjSEjMGsHy5tl2F0P742nBQlSXecV1sFj8wLPfmwPhtolcW42x_HsNR4k/s1600/961543_10202927510168728_1448954324_n.jpg)
2. lépés
A muffin forma oldalába illesszünk 1-1 szelet bacont. Próbáljuk meg minél jobban az aljához,és az oldalához illeszteni. Igyekezzünk megtartani a kosár formát.
3. lépés
Az összetört zöldségeket töltsük bele a kapszlikba.
4.lépés
Felverünk 1 tojást,és mindegyik kosár tetejére locsolunk egy keveset. Pici villával megigazgatjuk a tölteléket,hogy a tojás belefolyhasson.
5. lépés
Irány a sütő! 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt ropogósra sütöm.
És 20 perc múlva egy csoda bújik elő a sütőnkből. Harsány színével hirdeti az egészséget, roppanós szalonna köntösével a finomságot! Variáljátok, próbáljátok másképp!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése