Most egy nyers salátát készítettem ennek a két csodás alapanyagnak a segítségével. :)
Saláta
- 0,5 fej lila káposzta
- 1 fej lila hagyma
- 1 nagyobb gumó cékla
- só,bors
- 1 evőkanál Őrségi tökmag olaj
A hagymát apró szálakra vágom, és picit lesózom. Míg a hagyma "édesedik", lereszelem nagy lukú reszelőn a káposztát,és a céklát is. Egy jól zárható edénybe készítem a salit,hogy elkészülte után,rögtön tehessem a hűtőbe. :) És persze 1 edénnyel kevesebbet kelljen elmosni! Ha mindent lereszeltem,hozzáteszem a hagyma szálakat,és kézzel jó alaposan összeforgatjuk. Én meglocsoltam egy pici tökmagolajjal,és sóztam, borsoztam. Természetesen a tökmagolaj elhagyható! Ebben a natúr formájában is fantasztikusan finom. Én készítettem hozzá öntetet is,amit a TIPP! alatt olvashattok.
TIPP! A céklát érdemes jó alaposan megmosni,mielőtt meghámozzuk. Lecsepegtetjük,és zöldségpucolóval meghámozzuk. Érdemes vagy gumikesztyűt, vagy egy nylon zacskót húzni a kezünkre,hiszen amilyen erős színe van,olyan erősen is fog. Majd nagylukú reszelőn lereszeljük. Ezt általában egy mélyebb tálban szoktam végezni,hogy az esetleges zöldség nedvek nehogy betakarják az egész konyhát :)
Öntet
- 2 evőkanál Cocomas kókuszkrém
- 1,5 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál mustár
Az öntet alapanyagait jó alaposan összekevertem egy habverő segítségével,és a saláta nyakába zúdítottam. Egy lapos fakanállal összeforgattam,és letakarva a hűtőbe tettem. Hűtés előtt érdemes megkóstolni,hogy a zöldségek fűszerezése elegendő-e az öntet hozzáadása után is.
Ma ebédre, egy kis fűszeres sütőtök kockával,és halrudacskával ettem. :)
Természetesen ez a recept elkészíthető tejföllel, joghurttal, vagy kefírrel is! Attól függően,ki milyen étkezési szokásokat követ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése