Lássunk hozzá!
Bolognai szósz
Egy korábbi recept alapján készítettem el a szószt. Ezt a blogon már régebben olvashattátok bolognai szósz néven. Érdemes kipróbálni,hiszen tésztával is szuper.
Töltött gomba
- 0,5 kg gomba
- bolognai szósz
- 1 nagy paradicsom
A gombákat megmosom,meghámozom,és megszabadítom a törzsétől. Érdemes egz zacskóban a fagyóba dobni,így bármikor beletehetjük levesbe, vagy valamilyen szószba. A gombák közepébe őrülök egy kevés Himalája sót,és szépen egyesével megtöltögetem a szósszal. Közben egy serpenyőt kibélelek sütőpapírral,és belehelyezem a gombákat. 180 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt megpárolódik a gomba. Ekkor kiveszem, és a tetejére egy karika paradicsomot helyezek. Természetesen, aki ehet sajtot jó alaposan megszórhatja egy kis reszelt sajttal,vagy egy kevés mozzarellával. Még 5 percig 200 fokon sütöm,és hagyom kíhűlni.
Előételként, tészta feltétjeként, vagy akár főételként is tálalhatjuk! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése