Előkészítés 20 perc
Sütés 25 perc
Az élmény? Megfizethetetlen... ;)
Hozzávalók (8 db kiflihez)
- 20 dkg Diabestar Premium sütőliszt
- 15 dkg Tk tönkölybúza liszt
- 1 csomag porélesztő
- 3,5 dkg kókuszzsír
- Himalája só
- 1 teáskanál xilit
- 1-1,5 deciliter kókusztej (a liszt szárazságától függően)
A lisztet, az élesztőt, a sót, a xilitet és a kókuszzsírt egy tálba teszem. Picit nagyobb tálat választok, mint amire szükségem lenne,hogy könnyen gyúrhassam a tésztát. A két tenyerem között elmorzsolom a kókuszzsírt,hogy kissé megpuhuljon. Majd szépen lassan hozzáadagolom a kókusztejet, hogy lássam mennyire is van szükségem. :) A következő sütés során, még több tejet keverek majd a tésztába,hogy még könnyebbek,és puhábbak legyenek a kiflik. Ha elkészültem a gyúrással,letakarom a tésztát,és közben bemelegítem a sütőt. A sütő aljába teszek egy tepsi vizet,hogy a tűzhelyben keletkező pára miatt ne száradjanak ki a kiflik. Így érhetjük el,hogy kívül ropogós, belül pedig finom puha legyen a kifli Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
Formázás
A megkelt tésztát két részre osztom,és egy kissé lisztezett gyúródeszkán mindkét gombócot kb. fél centi vastagra nyújtom. Felvágom 4 szeletre a korongokat,és jöhet a formázás. A kifliket a vastag felénél feltekerem,és a két végén egy ujjal visszahajtom,hogy szép "sarkosra" süljön.
Egy nagy gáztepsit kikenek kókuszzsírral,és megszórom liszttel. Állítólag ez a kifli sütés legjobb módja, a hozzáértők szerint. Bár, legközelebb szerintem csak sütőpapírral bélelt tepsiben készítem majd. :)
Körülbelül 200 fokon 20 percig sütöm a kifliket. Ne nyitogassuk a sütő ajtót az első 20 percben, nehogy összetöppedjenek a kiflik. Ha ez idő alatt nem lettek kellemesen barnák,picit emeld meg a hőfokot,és 2-3 perc alatt süsd arany barnára.
Formázás
A megkelt tésztát két részre osztom,és egy kissé lisztezett gyúródeszkán mindkét gombócot kb. fél centi vastagra nyújtom. Felvágom 4 szeletre a korongokat,és jöhet a formázás. A kifliket a vastag felénél feltekerem,és a két végén egy ujjal visszahajtom,hogy szép "sarkosra" süljön.
Egy nagy gáztepsit kikenek kókuszzsírral,és megszórom liszttel. Állítólag ez a kifli sütés legjobb módja, a hozzáértők szerint. Bár, legközelebb szerintem csak sütőpapírral bélelt tepsiben készítem majd. :)
Körülbelül 200 fokon 20 percig sütöm a kifliket. Ne nyitogassuk a sütő ajtót az első 20 percben, nehogy összetöppedjenek a kiflik. Ha ez idő alatt nem lettek kellemesen barnák,picit emeld meg a hőfokot,és 2-3 perc alatt süsd arany barnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése