Hozzávalók
- 2 marék kínai tészta
- 1/4 póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1/4 lila káposzta
- Himalája só
- bors
- 2 evőkanál balzsamecet
- 4 evőkanál Felix ketchup (cukormentes)
- 1 mokkáskanál xilit
- pici köménymag,curry,koriander
- 1 evőkanál kókusz zsír
- 2 tojás
A tésztát egy kisebb edénybe teszem,és nyakon öntöm 2 deciliter forró vízzel. Lefedem,és hagyom ázni,míg a zöldségek összesülnek.
A kókusz zsírt egy teflon serpenyőbe teszem,és az apróra vágott pórét, sárgarépát,és a lila káposztát is beleteszem. Jó alaposan összeforgatom, sózom/borsozom,és lefedem. Körülbelül 5-10 perc alatt puhára párolódnak a zöldségek. Közben összekeverem a szószt. A balzsamecetet, ketchupot, a köménymagot,curryt koriandert,és a xilitet jó alaposan összekeverem,és rálocsolom a zöldségekre. Az első egy-két másodpercben kissé erős illatok csapnak fel,de amint elforr máris csodás ízeket kapunk. A tésztát leszűröm,és belekeverem ebbe a zöldséges, barnásan aranylókeverékbe. Amint a tésztát is megkapta a serpenyő,ráütöm a két tojást,és összesütöm! Ezt legközelebb lehet,hogy elhagyom,mert így kevésbé lesz guszta a tészta,mintha a rántottát külön elkészítem és hozzákeverem. :)
Fokhagymás királyrák
- 25 dkg királyrák
- Himalája só
- őrölt bors
- 3 duci gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál kókuszzsír
TIPP! Ha hasonló pucolandó falatkákat szolgáltok fel a családnak/vendégeknek, érdemes egy kevés citromos vizet készíteni az asztalra,hogy mindenki megtisztíthassa a kezét. Felnőtteknek biztosan jól fog esni ez a gesztus, a gyerekek pedig nagyon élvezni fogják! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése