Hozzávalók
- 38 dkg Diabestar premium quality sütőliszt
- 7 g élesztő
- frissen őrölt Himalája só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál xilit
- 2 dkg sikér
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 dl langyos víz
A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük,és picit összekeverjük a kezünkkel. Hozzákanalazzuk a kókuszzsírt (vagy bármilyen más olajat,amiből ehhez a mennyiséghez 0,5 dl szükséges),és morzsásra dörzsöljük a két tenyerünk között. Hozzáadagoljuk apránként a langyos vizet,és egy kellemesen ruganyos, homogén tésztát gyúrunk belőle. :) Nem lesz nehéz munka,de alig fogod várni,hogy már elkészülj,hiszen olyan fantasztikus illatos,és fűszeres lesz. Meleg helyre teszem egy konyharuhával letakarva, és 1 órát kelesztem. Ma picit hamarabb legyúrtam,mint kellett volna,így körülbelül 2 órát kelt. Szerettem volna frissen,langyosan tálalni a bruschetta,és a májforgácsok mellé.
A kelesztés után begyújtjuk a sütőt,és körülbelül 200-250 fokra melegítjük. Alul felül sütő,és légkeveréses sütőben elegendő körülbelül 220 fok. Nekem sima gázsütőm van,így én 250 fokra melegítettem.
A tésztát belisztezett munkalapon kinyújtom, és egy kilisztezett tepsibe teszem. Amikor a tepsibe tettük,díszítsük ki egy két ujjnyommal. Igen,ez valóban furán hangzik :) Csak nyomkodjátok bele az ujjaitokat,és kenjétek le vagy olíva olajjal, vagy egy kevés olvasztott kókuszzsírral. Bedugjuk a sütőbe, és körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük! Vigyázzatok,mert a szélei gyorsabban,és erősebben barnulnak! Én a végén picit visszavettem a láng erejéből,nehogy a széle elégjen.Letakarva hagyjuk kihűlni,és vastagabb darabokra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése