2014. október 23., csütörtök

Irdalt krumplicsoda

Igen igen....Tudom mi jut most eszetekbe! Szénhidrát csökkentett táplálkozás, egészséges életmód és krumpli??? Hát, igen. Van,hogy az ember csak megkívánja. Évente egyszer mindenki "bűnözhet" picit. Hiszen nem csak az alapanyagok milyensége,de mennyisége is fontos. Igaz,csak egy falatot ettem belőle,mert Balázsnak nagyon ízlett! :)

Az elkészítése gyors,és roppant egyszerű. Vágjunk is bele.

Hozzávalók


  • 2 óriási újburgonya
  • 2 evőkanál Milfina laktózmentes natúr joghurt
  • 2 evőkanál Milfina laktózmentes tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál aprított kapor
  • pici bors
  • egy két csepp lenmagolaj
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
A krumplikat meghámozzuk,és jó alaposan megmossuk. Ketté vágjuk keresztbe, hogy legyen egy kis talpa,amin szépen megáll.Beirdaljuk szép vékonyan,és egy alufólia kosárkába ültetjük. Sózzuk,picit borsozzuk és meglocsoljuk egy-két csepp lenmagolajjal. Bezárjuk a kosarak tetejét,és 200 fokos sütőbe tesszük,és 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben egy kisebb tálba kikeverjük a tejfölt,a joghurtot, a kaprot, sót/borsot és a reszelt sajtot. Kiemeljük a krumplit,és kicsomagoljuk az alufóliából. Áttesszük egy tűzálló tálba,amit kivajazunk picit. A krumpli szépen szétnyílik majd,és a rések közé egy pici kanállal beletesszük a szószt.



Visszadugjuk a sütőbe,és 10 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütjük! Ahogy a képen is látjátok,olyan puhára sikerült sütnöm a krumplikat,hogy a szélei leborultak. De semmi gond! Vízbe áztatott fogpiszkálóval/saslik pálcával megtűzzük,és mehet is a sütőbe. Ha tálalás előtt kihúzod belőlük,senki nem jön rá erre az apró kis trükkre. :)


Húsimádóknak köretként, vegáknak főételként, ínyenceknek pedig csak úgy! ;)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése