2014. október 20., hétfő

Spenótos-tojásos

Valamelyik nap a Vásárcsarnokban a napi bevásárlás közben egy néni elém pattant,hogy Neki nagyon finom nagyon friss spenótja van. Szívből ajánlja, de nyilván mindenki szereti eladni a portékáját :) Gondoltam,hogy biztosan igazat mondd,így vettem tőle egy fél kilós csomag friss spenótlevelet. Felhívta a figyelmem,hogy feltétlen alaposan mossam meg,hiszen frissen leszedte,de nem mosta meg,nehogy összepossadjanak a levelek.

Hazaérve, már tudtam is hogy egy nagyon egyszerű spenót krémet készítek ami bármihez jó. Most egy szuper egészséges és vasban gazdag melegszendvicset készítettem belőle.

Spenót krém

  • 0,5 kg spenót levél
  • 5 dkg Vénusz margarin (laktózmentes)
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 1 dl Milfina laktózmentes tej
A spenótot jó alaposan megmossuk,és lecsipegetjük a szárairól. Száraz konyharuhára tesszük,és picit hagyjuk leszikkadni. A margarint egy teflonserpenyőben közepes lángon felhevítjük,és a leszáradt leveleket beletesszük. Jó alaposan beleforgatjuk,hogy minden levél aranylóan fényes legyen a margarintól. Sózom,borsozom és rázúzom a fokhagymát. Teljes puhulásig párolom. 
Ha már teljesen összeestek a levelek, egy turmix pohárba teszem,és botmixer segítségével pürésítem. Lassan hozzácsorgatom a tejet,és ismét leturmixolom. :) Gyorsan kóstolok még egyet,hogy biztosan finom legyen.

Most melegszendvics készült belőle,aminek a tetejére 1 tojásból készült rántotta,és reszelt Holland gouda sajt került.



Nah,ez az a recept amit bármihez felhasználhattok. Húsokhoz, szendvicsekhez, mártogatósokhoz,de mindennek csak a fantáziátok szabhat határt! 
Jó kísérletezgetést :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése