Alap
- 1 karalábé
- 1 zöld alma (vagy bármilyen általad kedvelt alma típus)
- 5 dkg kuszkusz
A jól megszokott módon, a kuszkuszt nyakonöntjük 1 dl forró vízzel,és fedő alatt 20 perc alatt puhára "pároljuk". Közben megpucoljuk a zöldségeket (kivételesen az alma héját is eltávolítottam),és apró kis kockákra szeleteljük. Egy zöldség párolóban az alma puhulásáig pároljuk a zöldségeket. Így az alma szinte vaj puha lesz,ami remek kontrasztot ad a roppanósan ress karalábénak. Persze ha nincs párolód,akkor egy nagyobb lábost engedj 1/4 ig vízzel,és egy teljesen fém tészta szűrőt helyezz rá,amibe szórd bele az almát,és a karalábét. Fedd le fedővel,és körülbelül 15 perc alatt párold puhára az almát. Mikor már minden hozzávaló kész, jöhet az ízesítés.
Meleg kuszkusz köret
A megfőtt almát,és karalábét keverd össze a kuszkusszal,és hintsd meg egy kevés sóval,és borssal. Forrón,szinte a tűzhelyről levéve tálaljuk. Ideális lehet akár mártásos húsokhoz, fasírozottakhoz,vagy halételekhez.
Hideg kuszkusz saláta
Az alapanyagokat jó alaposan keverjük össze, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már szobahőmérsékletű,akkor dolgozhatunk tovább.
- 1,5 evőkanál Milfina laktózmentes tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál Globus majonéz (tejcukor mentes,és 6g Ch-t tartalmaz)
- 1 gerezd citrom leve
- 1 csipet nyírfacukor
A mártás alapanyagait jó alaposan összekeverjük,és tulajdonképpen egy selymes tartár mártást készítünk. A kihűlt kuszkuszos alaphoz adjuk,és hűtőbe tesszük tálalásig. Isteni finom lesz :) Az alma édessége, a karalábé roppanóssága,és a kuszkusz aprócska szemei... Remek kombináció :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése