Hozzávalók
- 2 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kókusz zsír
- 0,5 liter tej
- 0,5 liter víz
- só/bors
- 0,5 padlizsán
- 10 dkg Gouda sajt
A fokhagymát megpucoljuk,és félbevágva egy lábos aljába tesszük. Ráhámozzuk,és aprítjuk a vöröshagymát,majd közepes lángon megfonnyasztjuk a kókusz zsíron. Nagyon óvatosan fonnyasztjuk,hogy nehogy megkapja a zöldségeket,és keserű legyen. Ha már szinte vaj puhára párolódik,megszórjuk sóval/borssal,majd felöntjük a víz és a tej keverékével. Teljes takarék lángon körülbelül 1 órán át főzzük. Persze 20 perc is elég,csak akkor többet kell turmixolni,és kevésbé lesz intenzíven édeskés az íze. Hagytam teljesen szétfőni a zöldségeket.Amikor már jónak ítéljük meg, hozzá kockázzuk a meghámozott padlizsánt,és ezzel is főzzük még 10 percig. Leturmixoljuk,és belekeverjük a reszelt sajtot! Szuper fantasztikus lesz a két hagyma édeskés és intezív íze, az olvadós nyúlós sajttal. :)
Sajt forgáccsal, pirított kenyér kockával, vagy sült hagymával tálalom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése