Hozzávalók
- 3,5 kg sertés lapocka
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy paradicsom
- 2 TV paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só/bors
- fűszerpaprika (édesnemes, és csípős)
- őrölt kömény
- 0,5 liter rose bor
A hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a husit felaprítjuk. Közben a fiúkat meg lehet kérni,hogy egy jó erősen égő tüzet készítsenek Nekünk. A bográcsot a tűz fölé tesszük,és felforrósítjuk az olajat. Belezuttyintjuk a hagymát,és teljes fonnyadásig (szinte pürésedésig) sütjük. Ekkor levesszük a láncról,és hozzáöntjük a paprikákat,és a paradicsomot, valamint az összes fűszert. Jó alaposan megkeverjük,és pár perc alatt egy lecsós pörkölt alapot sütünk belőle. Ekkor mehet rá az összes husi. Le szoktam fedni alufóliával,hogy a husik kiengedhessék az összes értékes kis szaftot magukból,és ne kelljen vízzel felönteni!! Körülbelül 15 perc alatt kérgesre pirul a husi,és eztán lehet rázogatni,és kevergetni. Amikor már félig megpuhultak a husik a saját szaftjukban, felöntjük körülbelül 0,5 liter házi roséval. Fantasztikusan szuper íze lesz tőle az ételnek. Az alkohol tartalma természetesen teljesen elfő,így akár a sofőrök is pukkadásig ehetik magukat. :) Mi közepes lángon próbáltuk elkészíteni,hogy biztosan puha,omlós és nagyon ízes legyen.
Mindenki kitörölgette a tányérját,és még a bogrács is teljesen kiürült. Így abszolút sikernek könyvelem el ezt a receptet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése