Hozzávalók
- 1,5 fej vöröshagyma
- 0,5 kg sertés lapocka
- só/bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- 2 babérlevél
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 doboz Pilos laktózmentes tejföl
- 1,5 dl Pilos laktózmentes tej
A vöröshagymát apróra vágjuk,és egy kevés pálma, vagy kókusz zsíron üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük az összes fűszert a són kívül. Visszatesszük a tűzhelyre,majd hozzá tesszük a kockára vágott husikat. Jó magas hőmérsékleten fehér kérget sütünk rá,majd 2 nagyobb csipet sóval meghintjük. Felöntjük 0,5 liter vízzel,és félig puhára főzzük.Míg a husi párolódik kimossuk a káposztát egy picit,hogy ne legyen olyan erősen savanyú,csak olyan sejtelmesen. :) Most kivételesen nem kimérve vásároltam,hanem a Lidl-ben akadtam rá egy nagy konzerves fehérboros savanyú káposztára. Az összetételt elolvasva sem tartósítószert,sem cukrot nem tartalmaz,így gondoltam egy próbát megér. Az ára körülbelül 200-300 forint, ha jól emlékszem. Az biztos,hogy legközelebb is ebből készítem majd. Apró,vékony szálú a káposzta,és remek pikáns ízt kap a fehérbortól,amivel tartósítják. Amint már félig elkészültek a husi kockák, hozzátesszük a káposztát, és felöntjük még 2 dl langyos vízzel. Közepes lángon addig rotyogtatjuk,míg a husik meg nem puhulnak.Azért mikor kész,ellenőrizzük le,hogy minden fűszer elegendő-e az ételünkben. A tejfölt,és a tejet egy habverővel csomó mentesre keverjük,és hozzá kanalazunk a káposzta forró levélből 2-3 merőkanálnyit. Jó alaposan elkeverjük az edényben, majd az ételbe keverjük. Takarék lángon az első forrásig újra főzzük. Isteni finom lesz a káposzta savanykás íze, a tejföl krémessége,és a husi omlós ízessége... :)
Tálaláskor még készíthetünk az asztalra egy kevés tejfölt,hogy mindenki ízlése szerint ízesíthesse még. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése