Pác
- 0,5 kg csirke comb filé
- bors, fűszerpaprika
- 2 evőkanál házi fokhagymakrém (vagy helyette 6 gerezd fokhagyma)
- 0,5 dl kukorica olaj
- őrölt koriander
- só (ha nem fokhagyma pastát használsz)
A csirke husikat megmossuk, és apró kockákra szeleteljük. Egy másik tálba összekeverjük az olajat a fűszerekkel,és a fokhagymakrémmel/zúzott fokhagymával. Jó alaposan beleforgatjuk a husikat. Legjobban a kezemmel imádom összeforgatni ezeket a finom puha husi kockákat a krémes,és szemcsésen fűszeres olajjal. Egy lezárható dobozba teszem, és legalább 1 órára a hűtőbe teszem. Bááár, még frissen is szuper íze lesz.
Bunda
- 1 marék lenmagpehely
- 1 marék kókuszreszelék
A jó alaposan bepácolt husikat ebben a szuper finom és ropogós bundába forgatjuk. Hogy ne kelljen maszatolni a kezünkkel, egy lezárható dobozba szórjuk a lenmagpelyhet,és kókuszreszeléket és a pácolt husit zuttyintsuk a tetejére. Csukjuk be,és rázzuk jól össze. :) És már kész is a bundázás.
Pici olajjal megkent teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Salátával, savanyúsággal, csípős mártogatóssal, vagy sült zellerrel tálaljuk. :) Isteni finom,és roppanós de egyben puha is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése