Hozzávalók
- 1 vörös hagyma
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb darab édesburgonya
- 1 karalábé
- 1 marék zöldborsó
- 1 nagy csipet házi ételízesítő
- só/bors
- 1 teáskanál tárkony
- 1 dl Pilos laktózmentes tej
- 1 evőkanál Pilos laktózmentes tejföl
- 0,5 citrom leve
Egy lábosba felhevítjük a pálma olajat,vagy bármilyen zsiradékot. Közben megtisztítjuk,és felaprítjuk a zöldségeket,és fonnyadásig pároljuk. Meghintjük a tárkony kivételével az összes fűszerrel,és felöntjük 1 liter langyos vízzel. Közepes lángon megpuhítjuk a zöldségeket. Addig egy mérőedénybe kimérjük a tejet,és simára keverjük benne a tejfölt,és belefacsarjuk a citrom levét. Amikor már selymes,és bársonyos a "mártás", hozzákanalazunk 3-4 merőkanálnyi forró levest,és elkeverjük.Amint már egynemű a folyadék,beleöntjük a rotyogó levesbe. Ráhintjük a tárkonyt,és takarék lángon újra forrásig főzzük. :) Isteni finom lesz,és karakteres az édeskés zöldségektől, a savanykás citromtól,és a jellegzetesen karakteres ízű tárkonytól.
És a legjobb,hogy bármilyen zöldségek, vagy husit beletehetsz. :) Legyetek ötletesek,és máris minden étkezés egy kis ünnep lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése