Hozzávalók
- 1 teáskanál pálma olaj
- 1 fej hagyma
- 0,5 kg zsenge zöldborsó
- 2 kisebb sárgarépa
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só/bors
- 1 dl Milfina laktózmentes tej
A hagymát megtisztítom,és apró kockákra vágom. A pálmaolajat felhevítem egy lábosban, és rázuttyintom a hagymát. Pici lángon szinte pürésedésig párolom. Addig előkészítem a zöldségeket: a sárgarépát megtisztítom/megmosom, és karikára vágom, és a zöldborsó szemeket is megmosom egy szűrőben. Ennyi idő pont elég is, hogy a hagymánk megpuhuljon. Lehúzom a tűzről,és meghintem a borssal,és a fűszerpaprikával. Picit visszateszem a tűzre,hogy felolvadjon a paprika. Hozzáteszem a sárgarépa karikákat, és a zöldborsót,és felöntöm fél liter vízzel. Két csipet sóval meghintem,és lefedve a zöldségek puhulásáig főzöm. Ekkor két merőkanálnyit kiveszek egy tálba, vagy turmix edénybe,és felöntöm az 1 dl tejjel. Botmixerrel összepürésítem,és besűrítem vele a főzeléket. Hagyom még egyet rottyanni,és már kész is.
Holnap, egy kevés sült virsli karika kerül mellé. Természetesen teflonban sütve olaj,és zsiradék nélkül. :)
Dobozos kép,de azért a lényeg látszik. Ugyan nem egy szép kategóriájú étel,de nagyon finom,és gyors :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése