Hozzávalók
- 1 kg friss káposzta
- 0,5 kg csirke comb filé
- 0,5 liter paradicsomlé
- só/bors
- őrölt kömény
- 2 nagy csipet xilit
A káposztát megszabadítjuk a legkülső sérült levelektől,majd félbe vágjuk,és kiszedjük a torzsáját. Nekem sikerült olyan frisset vennem,hogy szinte még torzsája sem volt. És ráadásul mézédes volt,így elropogtattam főzés közben. Négy részbe vágjuk,és vékonyan felszeleteljük. A csirke husikat nagyobb darabokra vágjuk,és kezdődhet a főzés. Egy nagy lábos aljába szórunk két nagy marék káposztát,majd a husi felét is rászórjuk. Sózzuk,borsozzuk,és megszórjuk köménnyel,és 1 csipet xilittel. Ráöntjük a paradicsomlé felét, és mégegyszer megismételjük ezt a rétegezést. Az egész lábos tetejére hagyjunk káposztát,hogy a husi szépen megpuhulhasson a rétegek között. Felöntjük 1,5 liter vízzel, és közepes lángon 50 perc alatt készre főzzük.
Tálalás előtt gyorsan megkóstoljuk,hogy biztosan elég ízes-e, és az asztalra még egy kevés xilitet is teszünk. Lehet,hogy más édesebben szereti,mint mi! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése