Hozzávalók
- 30 dkg zöldbab
- 3 gerezd duci fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- só/bors
- 2 dl Meggle laktózmentes főzőtejszín
- 1 csipet fűszerpaprika
Roppant egyszerű,és gyors lesz az elkészítés. A zöldbabot megtisztítjuk,aprócska hengerekre vágjuk. Egy lábosba öntünk 5 dl vizet,és beletesszük a babokat. Rázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a megpucolt vöröshagymát egészben (érdemes x-et vágni a végére,hogy az ízek kifőhessenek belőle). Megfűszerezzük a babérlevéllel, sóval/borssal, és közepes lángon a bab puhulásáig főzzük. Ekkor a tejszínhez adunk a forró főzelékből 2 nagy evőkanálnyit,és összeturmixoljuk. Visszaöntjük a főzelékhez,és újraforrásig takarék lángon főzzük. :)
Mivel a kertben már szépen nődögélnek a saját fűszereim,így próbaként egy kisebb csokor petrezselyemmel is meghintettem. Hogy valami igazán hazai is legyen benne :)
Most egy fantasztikusan finom tükörtojással ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése