Hozzávalók
- 15 dkg csirkemell sonka (vagy bármilyen szalámi sonka)
- 10 dkg kuszkusz
- 0,5 padlizsán
- 1 pohár Pilos laktózmentes tejföl
- só,bors
- majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szelet gouda sajt
- 0.5 kg zöldbab
A sonkát és a meghámozott padlizsánt felkockázzuk,és 1 evőkanál zsiradékon/olajon megpirítjuk. Én most sima napraforgó olajat használtam. Teljesen ropogósra sütjük az alapanyagokat,és jó alaposan megfűszerezzük.Hagyjuk kihűlni,majd a tejfölt,és a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Amíg ezt elkészítjük, a 10 dkg nyers kuszkuszt nyakon öntjük 1 dl forró vízzel,és lefedve 20 percig hagyjuk párolódni. A zöldbabot meghámozzuk,és sós forró vízben puhára főzzük. Én körülbelül 2-3 egyforma darabba vágtam,hogy könnyebb legyen megenni. Amint minden hozzávaló elkészült,és meghűlt csak összekeverjük,és szinte kész is! :) Egy tepsi aljába tesszük a zöldbab felét,és ráhalmozzuk a fantasztikusan egyszerű,és remek ízű kuszkuszos sonkás ragut. (A ragu betejfölözése után összekeverem a kuszkusszal is) Meghintjük a zöldbab másik felével,és betakargatjuk a sajt szeletekkel. Körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük,és zöldségekkel, vagy savanyúsággal/tejföllel tálaljuk. Roppant egyszerű,gyors és nagyon finom :)
Olyan jól sikerült,hogy még a fotózás előtt elfogyott,és csak a napi menüs bedobozolt adagot tudtam lencsevégre kapni a többi aznapi finomsággal. Elnézést érte,legközelebb előre gondolkozom majd! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése