Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 15 dkg debreceni lecsó kolbász
- 10 dkg bacon szalonna
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 1 csokor petrezselyem
- bors
- 20 dkg tarhonya
A hagymát, a paprikát és a paradicsomot,karalábét megmossuk,és apró kockákra szeleteljük. Közben a kockára vágott bacont lepirítjuk,és a finom füstös zsírba borítjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk,majd hozzá tesszük a paprikát,és a paradicsomot,és a karalábét. Tulajdonképpen egy nagyon sűrű lecsós alapot készítünk. Ha már igazán sűrű, és a zöldségek is megpárolódtak, rászórjuk a zúzott fokhagymát, és a borsot. Majd az apró darabokra szeletelt kolbászokat. Persze az ízesítéskor számítsuk bele a szalonna,és a kolbász sósságát is. Tulajdonképpen én sót abszolút nem is kevertem az ételhez. Amikor már már a kolbásszal is szuper finom sűrű mártást alkot, elzárhatjuk alatta a lángot. A tarhonyát egy másik edényben egy kevés kókusz zsíron megpirítjuk,és felöntjük 4 dl vízzel. Körülbelül 5-6 perc alatt majdnem elkészül. Ekkor levesszük a tűzről, és a magyaros szószhoz keverjük. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és laposan elkeverjük, és még 3-4 percig együtt is rotyogtatjuk. Isteni finom lesz :)
Finom házi savanyúsággal, forrón tálaltam :) Remek volt,és észre sem lehetett venni,hogy a krumpli helyett karalábé került ebbe a csodás raguba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése