Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 cukkini
- 0,5 kg gomba
- 2 dl paradicsom lé
- 2 gerezd fokhagyma
- só/bors
- oregáno/bazsalikom
- őrölt koriander (de csak 1 csipet)
A hagymát megpucoljuk,és apró kis kockákra szeleteljük. Egy kevés kukorica olajon megpároljuk,és hozzá adjuk a megmosott,és félcikkekre szeletelt cukkinit,és gombát. Felöntjük 1,5 dl vízzel,és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ez körülbelül 10 perc,ami után megszórjuk a fűszerekkel jó gazdagon. Kivéve persze a sót,hiszen azzal csínján kell bánni!! Jó alaposan összeforgatjuk,és a tetejére zúzzuk a fokhagymát. Ezután jó alaposan meglocsoljuk a cukrozatlan paradicsom lével,és felöntjük még 1 dl vízzel. Fedő nélkül a paradicsomos szaft teljes besűrűsödéséig pároljuk. Tálalás előtt érdemes megkóstolni,hogy minden fűszer elegendő-e az ételünkben. Nekem egy picit savanykásnak tűnt,ezért egy csipet nyírfacukorral édesítettem. Abszolút finom,gyors és nagyon egyszerű. Természetesen bármilyen zöldséggel,és fűszerrel variálható még :) Minden már csak a Ti fantáziátokon múlik!
Lenmaglisztes széles metélt
- 5 dkg lenmagliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 10 dkg Diabestar PQ sütőliszt
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 4-5 evőkanál víz
Az alapanyagokat egy tálba szórjuk,és jó alaposan összegyúrjuk. Kissé ruganyos,mégis ragacsos tésztát kapunk, de főzés után tökéletes lesz. A víz mennyisége persze változhat,hiszen a liszttől,és a kanál nagyságától is függ, mennyit igényel a tészta. Frissentartó fóliába csomagolom, és 15 percig hagyom pihenni. Belisztezett deszkán papír vékonyra nyújtjuk,és egy éles késsel vékony metélt vastagságú szeletekre vágjuk. Lobogó forró vízben 4-5 perc alatt puhára főzzük. :) Megéri a saját tésztával foglalatoskodni,hiszen sokkal finomabb lesz mint a bolti! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése