2014. április 29., kedd

Brokkoli krémleves

Miután ismét kiutaztuk magunkat, egy könnyű,laktató,ízletes és színes levest készítettem. Egyszerű,és nagyszerű,és szinte csak 3 alapanyagot igényel. :)

Hozzávalók

  • 0,5 kg brokkoli
  • 1 teáskanál só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 dl Spar free from laktózmentes tej

A brokkolit rózsáira vágom,és jó alaposan megmosom. Miután 1 liter vizet tettem egy lábosba,szépen beleteszem a brokkoli rózsákat. Megfűszerezem,és puhára főzöm közepes lángon. Isteni illatokkal tölti majd meg a konyhát :) Miután vajpuhára főttek a rózsák, leveszem a tűzről, és lemerek róla 4 nagy evőkanál vizet. A lábosban maradt levest összeturmixolom,és ha kell még utána ízesítek. Általában ez a mennyiség nekem beválik 0,5 kg brokkolihoz, de persze ahány ház annyi szokás :) Kimerek 2 evőkanál leves pürét,és habverővel 1 dl tejet hozzákeverek. Amint egynemű lesz, a többi leveshez öntöm,és újra forrásig főzöm. :)
Minden krémleveshez szeretek valami apró,de mégis különleges levesbetétet felszolgálni. A mai kreálmányom, egy szalámis sajtvirág volt, amit akár meleg előételként is a vendégeknek tálalhatsz. A receptet itt olvashatjátok.


Elárulom, ez volt a legelső krémleves amit életemben először készítettem pár évvel ezelőtt. Hatalmas sikert aratott,így a kísérletező kedv,és a büszkeség is megmaradt! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése