2014. április 12., szombat

Spagetti Aglio Olio (olivás spagetti)

A délelőtt jövés-menéssel telt,így egy újabb szuper gyors ebédre maradt csak idő. Ilyenkor segítségemre az olasz konyha siet. :) Mivel szinte minden olyan könnyed,hanyag olasz eleganciával készül. És persze Balázs roppantul imádja az olasz konyhát. Bár, régen egy igazi itáliai étteremben dolgozott, így fel kell kötnöm a gatyát, hogy a vérbeli olasz szakácsok nyomába érjek! Nem könnyű! :)

Olívás spagetti

  • 0,5 dl olíva olaj (nem extra szűz,mert hevíteni kell)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • só/bors
  • 25 dkg diabetikus spagetti
Egy serpenyőben felhevítem az olajat,és belezúzom a megtisztított fokhagymákat. Takarék lángon addig melegítem,míg apró kis édeskés illatú darabkák nem lesznek belőle az olajban. Ekkor hozzáteszem az apróra vágott petrezselymet, míg az is össze nem esik. Elzárom a tüzet,hogy biztosan ne égjenek meg az alapanyagok,mert akkor kellemetlen keserű ízű lesz az étel. Míg az olívás szósz készül, megfőzöm a tésztát. Ha igazán recept hűek maradunk, mindenképpen kissé roppanós (al dente) tésztát főzünk. Összeöntjük a szósszal,és egy jó alapos keverés után sózzuk,borsozzuk.



Tálaláskor tettem az asztalra egy mozzarella sajtot összetépkedve, és egy kis főtt tarját. Biztos,ami biztos :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése