2014. április 12., szombat

Pórés bundás

A vacsi végre nyugiban,és ráérősen telt. Az egész napos rohangálás után jól esett valamit készíteni,és megenni egy finom pohár gyömbéres limonádé (nálunk csak limcsi) társaságában. Furcsa lehet majd a kép,hiszen nem zöldséget láttok majd,hanem egy fél zöld almát. Sok esetben szoktam almát, körtét, barackot vagy dinnyét enni zöldségek,vagy akár kenyér helyett. :) Furcsa,de megér egy kóstolást.

Pórés bundás (2 személyre)

  • 4 vékony szelet kenyér
  • 3 darab tojás (2 is elég,csak nekem elég apró házi tojásom volt)
  • "egy kortynyi" Spar free from laktózmentes tej
  • só/bors
  • 5 dkg póréhagyma


Azért írtam a kenyérnél,hogy vékony szelet,mert szinte ez lesz a töltelék. :) Igen furán hangozhat,de jobban szeretem, ha a tojás ízét érzem,minthogy egy jókora kenyeret érezzek egy kis tojással. Persze,mindenki a maga ízlése szerint. Felverem a tojásokat a tejjel,és a fűszerekkel. Belekarikázom a pórét,és jó alaposan belemártogatom a kenyereket,és forróra hevített teflon serpenyőben készre sütöm. Laktató,nagyon egyszerű,és még annál is gyorsabb. Tálaláskor az almát megmosom,kicsumázom,és szép formás cikkekre vágom!
Próbálgassátok,Ti melyik gyümölcsöt kóstolnátok szívesen zöldség helyett! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése