2014. május 11., vasárnap

Gombás husi, ahogy a Nagyitól tanultam

Ma ismét egy óriási tanulási maratonon vagyok túl. De félidőben nagyon jól esett egy kis kikapcsolódás. Ezt kihasználva egy nem hagyományos,de nagyon fini vasárnapi ebédet készítettem. És még a köret is új,és szuper :)

Hozzávalók

  • 0,5 kg csiperke gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 vastag szelet kolozsvári szalonna
  • só/bors
  • 2 evőkanál házi készítésű vegeta
  • 1 csirke mell (kb 60 dkg )
  • pici lenmag liszt
A szalonnát aprócska kockákra szeleteljük,és a hagymát is. Fél evőkanál kókuszzsíron nagyon roppanós, szinte pörcös állagúra sütjük a szalonnákat,és hozzátesszük a hagymát is. Üvegesre pároljuk,és rázuttyintjuk a gomba cikkeket. Megfűszerezzük,és felöntjük fél liter vízzel. Takarék lángon rotyogtatjuk. Közben a csirke mellet megmossuk,és kifilézzük. Közép vastag szeletekre vágjuk,és meghintjük egy kevés sóval. Közben egy teflon serpenyőt felhevítünk,és a lenmaglisztbe forgatott husikat hirtelen kisütjük. Szuper lesz, ahogy a fehér húsú csirke erősen barna színű vastag kérget kap a sütéstől! :) Amint hirtelen kisütöttük a husikat,csak tegyük bele a gombás raguba. Rottyintsuk össze körülbelül 20 perc alatt közepes lángon. Szuper finom lesz! :)

Édesburgonyás zelleres tördelt
  • 0,5 zeller gumó
  • 0,5 édesburgonya (20g Ch/100 g)
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál Liga margarin
A zöldségeket megpucoljuk,apró kockákra vágjuk,és felengedjük vízzel. Egy lábosban megfőzzük,mintha krumplit főznénk. Amint puha lesz(kissé szálkás állagú lesz,nem vaj puha) leszűrjük,és 1 teáskanál Liga margarinnal összetörjük. Akár villával,akár krumpli nyomóval.
A zöldségek össz súlya körülbelül 20 dkg volt. Ez 3 evésre tökéletesen elegendő köret. Van,hogy én is megkívánom ezeket a tartalmasabb ételeket,és ilyenkor ezekkel a kevesebb Ch tartalmú finomságokkal kényeztetem magam! :)


Savanyúsággal tálalva az igazi! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése