2014. május 28., szerda

Paradicsomos tonhal sali

Azt hiszem sokatoknak nem kell bemutatnom a vizsgaidőszak remek megpróbáltatásait. Mikor jegyzetet jegyzetre halmozol, ennél,de nem értél végig a kitűzött tanulni való mennyiségen :) Egy nagyobb szusszanásnyi pihenőt szoktam tartani dél körül, amikor elkészítem az ebédet,és a vacsit. Egy körülbelül 1 órás pihenő után, szinte jólesik majd újra nekiülni tanulni :) Na jóóó,igen...Ez egy picit túlzás volna. De a vacsi tuti jól fog esni, remekül lehűtve. Magában, vagy egy kis pirítóssal. Vágjunk bele!

Hozzávalók

  • 1 kis konzerv natúr tonhal filé 
  • 1 zacskó mini mozzarella (lehet rendes is)
  • 15 dkg főtt zsenge zöldborsó
  • 5-10 koktél paradicsom (persze ez is lehet sima paradicsom)
A halacskáról leöntöm az olajat,és egy tálba borítom. Kézzel kissé szét tépkedem, de ha igazán jó halat vettünk,szinte magától szétesik. Ráborítjuk a kihűtött zöldborsót, a félbe tépkedett mozzarella sajtot,és a negyedekbe vágott koktél paradicsomot. Tiszta kézzel, jó alaposan összeforgatom. Imádom,amikor érzem az ételek állagát, látom a remek színüket,és persze érzem a fantasztikus illatokat. Érdemes picit maszatosnak lenni :)

Dressing
  • 4 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 teáskanál balzsam ecet
  • 1 csipet só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 gerezd citrom leve
Egy bögrébe jó alaposan elkeverjük az öntet alapanyagait,és szépen rácsorgatjuk a salira. Tiszta kézzel, vagy ha nem szeretnél fülig maszatos lenni lapos fejű fakanállal összeforgatjuk az alapanyagokat. Lefedjük,vagy becsukjuk a dobozt,és irány a hűtő. Mivel a halnak elég átható illata van,így egy remekül záró dobozt javasolok,hogy a tízóraira tartogatott joghurt,ne ússzon a halacska illatában :)


Ízes,színes és illatos. Nem is kell ennél csodásabb vacsi, vagy akár ebéd. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése