2014. május 31., szombat

Zöldbab főzelék

Sokszor méltatlanul elfelejtjük a főzelékeket. Nekem is van,hogy csak utolsó mencsvárként jut eszembe. Pedig rengeteg fajtája van, isteni finomak. Eheted tojással, fasírozottal, vagy virslivel akár kolbásszal. Tényleg univerzális étel :) Ráadásul idő,és költséghatékony. Összekészíted, felteszed főzni és fél órán belül kész az ebéd. :) A héten mi is ettünk egy szuper zöldbab főzeléket, persze krumpli nélkül. 

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab
  • 3 gerezd duci fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • só/bors
  • 2 dl Meggle laktózmentes főzőtejszín
  • 1 csipet fűszerpaprika
Roppant egyszerű,és gyors lesz az elkészítés. A zöldbabot megtisztítjuk,aprócska hengerekre vágjuk. Egy lábosba öntünk 5 dl vizet,és beletesszük a babokat. Rázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a megpucolt vöröshagymát egészben (érdemes x-et vágni a végére,hogy az ízek kifőhessenek belőle). Megfűszerezzük a babérlevéllel, sóval/borssal, és közepes lángon a bab puhulásáig főzzük. Ekkor a tejszínhez adunk a forró főzelékből 2 nagy evőkanálnyit,és összeturmixoljuk. Visszaöntjük a főzelékhez,és újraforrásig takarék lángon főzzük. :) 
Mivel a kertben már szépen nődögélnek a saját fűszereim,így próbaként egy kisebb csokor petrezselyemmel is meghintettem. Hogy valami igazán hazai is legyen benne :)


Most egy fantasztikusan finom tükörtojással ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése