2014. május 31., szombat

"Hagyományos" rántott husi

Érdekes dolog ez. Hagyományos,de mégsem :) Sokszor vagyok úgy,hogy nagyon imádom ezeket az újdonságokat, reformosított alapanyagokat és ötleteket. De hazudnék ha azt mondanám,hogy nem kívánok meg időnként egy olyan igazi békebeli rántott husit, amit az ember a vasárnapi ebédnél majszol. Erre találtam (hozzáteszem teljesen véletlenül) egy remek megoldást. Ugyan prézlis,de nem Mester morzsás, és mégsem rendes bundás. 

Bemutatom Nektek az új kedvencem, a teljeskiőrlésű zsemlemorzsát. Igen,persze ez is búzalisztes zsemle lényegében,de mégsem a finomított. Rendes teljeskiőrlésű zsemlékből apróra darált, szinte por állagú bunda. Befotóztam Nektek,hogy láthassátok,mire is gondolok. Ez is a Pedró pékség legújabb saját márkás terméke. Árban is teljesen elfogadható 2-300 forintos tétel. Pontosat azért nem tudok mondani,mert a többi pékáruval együtt vásároltuk. :) 


És hát,akkor következzen az igazi,de mégsem igazi rántott husi. Lisztet ugyan nem használtam a panírozáshoz.

Hozzávalók
  • 0,5 kg csirkemell filé
  • só/bors
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál morzsa
A jól megszokott módon megmossuk,és szép vékony szeletekre vágjuk a csirkemelleket. Sózzuk borsozzuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásba,és a morzsába. Egy kevés kókuszzsírt hevítünk egy teflon serpenyőben,és aranybarnára sütjük. Ha pedig sütőben szeretnéd sütni,csak béleld ki a tepsit egy kevés sütő papírral,fektesd rá a husikat,és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssétek ropogósra.

Isteni finom lesz,szinte mint az igazi. :) De hatalmas előnye,hogy a husiról nem fog leválni a bunda,mint egy tészta,hanem köpenyszerűen körbeöleli,és egy kis roppanós, morzsás külsőt biztosít neki.


És még úgy is néz ki,mint az igazi :) Savanyúsággal,zöldsalátával vagy sült zellerrel az igazi .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése