2014. június 4., szerda

Töltött cukkini

Húsmentes vasárnapot tartottunk. Nagyon meleg volt,így semmi nehéz, és túl fűszeres ételt nem kívántunk. Így jött a mediterrán töltött cukkini ötlete. Kedvcsinálóként egy csodás képet hoztam Nektek az alapanyagokról :)

Hozzávalók
  • 3 közepes,tölthető cukkini
  • 25 dkg fehér champion gomba
  • 2 fej főzőhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csomag fehér spárga
  • 1 nagy sárgarépa
  • 15 dkg gouda sajt
  • 2 dl Meggle laktózmentes főzőtejszín
  • só/bors
  • oregnánó, bazsalikom
Az összes zöldséget megmossuk,és megtisztítjuk. Kivéve a cukkinit,mert annak a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk,és majd a töltelékhez adjuk. Amint elkészültek a cukkini hajók,nekiláthatunk a töltelék elkészítéséhez. Az apróra vágott hagymát nagyon lassú lángon puhára pároljuk egy kevés kukorica olajon. Ezután sorba hozzáadjuk a cukkini kikapart belsejét, a kockázott paradicsomot, az apró darabokra vágott spárgát, a reszelt sárgarépát. és a cikkekre vágott gombát. Jó alaposan összeforgatjuk,és megízesítjük a fűszerekkel. Amint a töltelék szinte pépesre párolódott, belezúzzuk a fokhagymát,és felöntjük a tejszínnel. Érdemes ekkor megkóstolni,hogy a tejszín nem tompított e finom ízén. Amint egyet rottyant, beleszórunk 10dkg reszelt sajtot,és jó alaposan összeforgatjuk. A cukkini hajókat egy hőálló tálba tesszük, és beletöltjük ezt a fantasztikusan színes, és ízes tölteléket. Lefedjük,és 180 fokos sütőben 10 percig pároljuk,majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Visszadugjuk a sütőbe,és 5 perc alatt barnára pirítjuk rajta a sajtot. Forró,még olvadó sajttal tálaljuk :) Isteni finom,nagyon könnyű,és szuper laktató!


Egy nagyon natúr, paradicsomos bulgurral tálaltam. Szerintem érdemes elkészíteni,mert egy próbát megér :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése